Over

Leuk dat je een kijkje neemt op Taalfabriek ‘De Hersenstam’!

Taalfabriek ‘De Hersenstam’ is een fabriek waar van alles gebeurt en waarmee een laagdrempelig bruggetje wordt gelegd naar taal- en spraakgedoe. In ‘De Hersenstam’ wordt taal gemaakt en gepland.

Stotteren en dyslexie zijn bekende taal- en spraakproblemen. Broddelen is daarentegen relatief nog vrij onbekend bij velen. Daarom zal er wekelijks een kort verhaaltje verschijnen omtrent taal en/of spraak, met daarin veel aandacht voor broddelen. Broddelend spreken betekent kort door de bocht: warrig en onduidelijk spreken. Als ervaringsdeskundige met een stotter-broddel-component heeft Margreet zichzelf als tiener al afgekeurd voor diverse beroepen. Want: in veel beroepen moet je je kennis zowel mondeling als schriftelijk communiceren. Stel je voor dat een politieagent zegt: “Handen omlaag of ik schiet!” of als een ober bij een toprestaurant zegt: “Alstublieft, gemarineerde kipfilet, fraai gepresenteerd met roskauw salade!”.

Gelukkig is Margreet heel wat behendiger geworden met taal door de jaren heen. Bij haperingen in de spraak of taal kon Margreet altijd terecht bij haar vaste logopediste. Door al het gestruikel, gehakkel en dansende letters heeft Margreet een enorme affiniteit met taal. Alles omtrent taal -en het nog onbegrepen bijpassende gedrag- maakt haar vrolijk.  

Met de verhaaltjes hoopt Margreet het enthousiasme over taal en alles dat erbij komt kijken over te brengen! Lees je met haar mee? Delen van haar verhaaltjes vindt ze lief!

Margreet is een pseudoniem van de auteur, omdat de boodschap voorop moet staan. Alle ervaringen die zij heeft opgedaan in de afgelopen drie decennia zijn in eerste instantie bedoeld voor ouder en/of kind die zelf hinder ervaren met taal- en/of spraakhaperingen. Alsook voor docenten in het -speciaal- onderwijs, therapeuten, wetenschappers en geïnteresseerden.

Een gedachte over “Over

Plaats een reactie